Profiteer nu van 10% extra Voorjaarskorting!

Lilliputiens Ecodoux

Zacht voor de kleintjes, zacht voor de planeet.

Speciaal voor de allerkleinsten is er nu Ecodoux, de nieuwe speelgoedlijn van Lilliputiens die bijzonder hypoallergeen én ecologisch is. Door uitsluitend OEKO-TEX® Standaard 100 gecertificeerde stoffen te gebruiken, garandeert Lilliputiens met Ecodoux een collectie die nog beter zorg draagt voor de kleintjes en voor het milieu.

OEKO-TEX®-criteria stellen immers eisen die veel verder gaan dan wat de wet voorschrijft. Het karton en de houten delen dragen het FSC-label.

Tegelijk eco én doux

Er waren eens vijf jonge creatieve mama’s bezorgd om het welzijn van de allerkleinsten en het milieu. Hun motto: verwonderen en in alle veiligheid zorg dragen voor de kleintjes van in de wieg. Hun uitdaging: een gamma ontwikkelen waarbij de ‘menselijke ecologie’ centraal staat met nog zachtere speeltjes en een kleinere ecologische voetafdruk. Ecodoux werd geboren! Deze nieuwe speelgoedlijn van Lilliputiens, gemaakt uit superzachte stoffen voor de huid, is bovendien hypoallergeen en ecologisch. Voor de Ecodoux-collectie worden immers enkel stoffen gebruikt met het OEKO-TEX® Standaard 100-label. Dat controlesysteem is veel strenger dan de wet, waardoor de collectie nog meer zorg draagt voor de kleintjes en het milieu.

Het karton en de houten delen dragen het FSC-label. Ook werd de Ecodoux-verpakking tot een minimum herleid om zo de afvalberg te verminderen. Het Ecodoux-gamma is een eerste stap in de goede richting. Intussen zoekt Lilliputiens onophoudelijk verder naar materialen en innovatieve technologieën met aandacht voor ‘menselijke ecologie’ en respect voor onze planeet.

OEKO-TEX® Standaard 100-label

OEKO-TEX® Standaard 100 is een wereldwijd eenvormig controle- en certificatiesysteem voor textiel. Het garandeert de veiligheid van alle onbewerkte grondstoffen, halffabrikaten én volledig afgewerkte producten in elke verwerkingsfase. De controles omvatten niet enkel de stoffen die gereglementeerd of verboden worden door de wet, maar ook alle chemische stoffen waarvan geweten of maar zelfs vermoed wordt dat ze niet goed zijn voor de gezondheid. Bovendien worden er ook extra parameters toegevoegd uit voorzorg om de gezondheid van de consument te beschermen.

Lees meer op www.oeko-tex.com

FCS-label

De houten onderdelen van Ecodoux, zoals de mobiel, de activiteitenboog en de bevestigingsclip aan de fopspeenhouders zijn gemaakt uit FSC-gecertificeerd hout. FSC staat voor ‘Forest Stewardship council’, een internationale raad voor duurzaam bosbeheer. In die raad werken boseigenaars, houtverkopers, milieuverenigingen en vertegenwoordigers van lokale bevolkingsgroepen samen om houtproductie ecologischer en meer sociaal verantwoord te maken. Een onafhankelijke organisatie controleert of het hout en het karton ook écht FSC-correct geproduceerd werd.

Lees meer op www.fsc.org